Privacy & Cookiebeleid

Privacy & Cookiebeleid.

Laatst gewijzigd op 2 juli 2019

Persoonsgegevens

Als je een bestelling bij ons plaatst, dan wil je niet dat iedereen in je winkelwagen kan kijken. Je loopt per slot van rekening niet in de supermarkt. En je strooit je bankgegevens ook niet rond. Wij doen onze uiterste best om jouw persoonsgegevens te beschermen. Daarover lees je meer in deze privacy policy.

Om je bestelling goed te laten verlopen, slaan wij je persoonlijke gegevens op. Dit doen we in een beveiligde database en daar blijven je persoonsgegevens ook. Wij geven je informatie nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

Op basis van deze ‘juridische gronden’ mogen we jouw gegevens gebruiken

Als jij en AvioWorld een contractuele afspraak hebben, vragen we om je gegevens. Dit is van belang als je een product koopt of recht hebt op garantie bijvoorbeeld. We hebben je gegevens nodig in deze situaties:

  • Als je een bestelling plaatst
  • Om je product te bezorgen
  • Bij het retourneren van een product
  • Bij contact met ons

Je gegevens kunnen ook gebruikt worden ‘gerechtvaardigd belang’. Hierdoor krijg je de beste persoonlijke service, met behoud van je privacy. Dit kan gelden in deze gevallen:

  • Bij het schrijven van reviews
  • Bij contact met ons
  • Tijdens het bezoek van één van onze websites
  • Het ontvangen van e-mail
  • Acties

Wanneer we fraude vermoeden, dan hebben we een wettelijke verplichting om je gegevens te gebruiken.

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Je gegevens worden niet langer dan noodzakelijk bewaard. Nadien wordt alle data verwijderd.

Om het iets inzichtelijker te maken, zijn dit onze termijnen:

  • Na zeven jaar worden inactieve klantaccounts verwijderd.
  • De Belastingdienst verplicht ons om onze administratie met je factuur-, betaal- en bestelgegevens gedurende zeven jaar te bewaren. Vergeet niet om zelf je facturen van je aankopen ook te bewaren. 

Dit zijn de gegevens die we van je vragen als je een bestelling plaatst:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Naam voor op het certificaat
  • Betaalgegevens

Wil je je persoonsgegevens bekijken, wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Dit kan op verzoek. Wil je al je gegevens laten verwijderen? Stuur ons dan een mailtje, dan helpen we je hiermee. 

Cookies

Cookies zijn heerlijk, maar in dit geval bedoelen we kleine, tijdelijke tekstbestanden voor je computer. Als je één van onze webshops bezoekt worden deze cookies gebruikt. Hierdoor hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren als je terugkeert naar onze shops. We krijgen door cookies inzicht in hoe jij de shops van AvioWorld gebruikt, hoe we deze beter en klantvriendelijker kunnen maken.

Cookies accepteren

Om optimaal gebruik te kunnen maken van onze websites moet je cookies accepteren. Je kunt de cookiemelding bij het eerste bezoek accepteren of doorgaan met browsen op onze websites. Beiden worden gezien als een acceptatie van het gebruik van cookies.

Cookies verwijderen of uitschakelen

Het is mogelijk om onze cookies en JavaScript uit te schakelen of te verwijderen. Houdt er dan wel rekening mee dan dat onze websites niet optimaal werken. Hieronder hebben we uitleg verzameld over hoe je cookies uit kunt schakelen of verwijderen:

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.